pátek 14. října 2005

Výzdoba nádvoří...

...dnes jen anketa inspirovaná činem pana Kocába... Budu rád, pokud mi do komentářů svoji volbu vysvětlíte...

19 komentářů:

  1. NEale co taky napsat jineho, kdyz jsem to NE hodil i do urny ....
    Jinak mi ale ta starost o vlajkovou výzdobu přijde zároveň směšná i děsivá. Dežo ví (http://mudd.wz.cz/211851_item.php).
    Když se někdo začne navážet ve jménu vůle lidu do projevu nějakého názoru, tak začínám být ostražitý...

    OdpovědětVymazat
  2. ANOdo hlavy ne!... :)
    Do RVHP a Varšanské smlouvy nás prdli a nikdo se nás neptal. Ale o členství EU jsme sami usilovali. A teď se za to máme stydět?

    OdpovědětVymazat
  3. Inu......s muddem jsme na tom vlastně stejně. Ani u mne se EU s podporou nesetkala.

    Anquetile, o členství v EU jsme (my jako stát) sice usilovali a určitě bychom se za to stydět neměli, ale otázka stojí trochu jinak. Prospěje někomu - ať už nám nebo unii - když na tom Hradě ta vlajka viset bude? Proč by měla viset zrovna na Hradě? Ale hlavně - proč mám pocit, že od pánů Kocába a Šípka tohle není akt loajality vůči EU, ale řiťolezectví vůči téže instituci...? A pokud je můj dojem správný, proč do toho tahají i zbytek národa tím, že ten modrožlutý paskvil chtějí vyvěsit na symbol češství...?

    OdpovědětVymazat
  4. Já čatl ten jejich sáhodlouhej paskvil,kdoví, jestli je někdo platil od slova... Ptáš se, jestli to něčemu prospěje, když nad Hradem bude vlát i vlajka EU. Jistěže ne, jen je symbolem něčeho, k čemu se hlásí většina národa, jestli se nemýlím. Jistě, že to nemusíme tak okázale dávat nejevo, ale stydět bychom se za to neměli, to rozhodně ne. Jen ať vědí, že jsme na to hrdí!

    A položme si otázku jinak. Jsi Sparťan každým kouskem svýho těla, jako já. Když k vám přijedou na špil Baníkovci z Ostravy s jejich týmovýma fanglama, schováš se před tou plotnou chacharů ve svým sparťanským dresu DOMA na bukem? Neschováš. Ani oni před tebou. Ty i oni máte své vlastní symboly, na které jste pyšní, ale státní vlajku máme všichni stejnou. Tož asi tak... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Sparťan jsem a Sparťan budu......ale po nikom nechci, aby si pověsil vlajku Sparty do obýváku.
    To, o co se snaží Kocáb bych přirovnal spíš k člověku, který si na domovní dveře ke svému jménu pověsí ještě ceduli s názvem firmy, u které je zaměstnán. Je to zbytečný, tý firmě je to fuk, hlavně, že v práci dělá to, za co je placen a víc je tý firmě šumák...

    OdpovědětVymazat
  6. Proč ne? Je mi to vcelku jedno, ale jestli na tom někomu tak záleží...

    OdpovědětVymazat
  7. ta otázka se dá položit i obráceně...Proč ano? Proč by nad jedním ze symbolů české státnosti měla vlát fangle instituce, jejíž přínos tomuto národu zatím leží v rovině spíše abstraktní...?

    OdpovědětVymazat
  8. Jasan, galahade, plně tě chápu,ale možná zbytečně polemizujeme. On si to stejně císař pán, sedící na trůnu, udělá po svém. Tak či onak, zřejmě zůstane vše při starém. Dvě celebrity, jejichž hvězda dohasíná, se jenom trošku zviditelnily. :)

    OdpovědětVymazat
  9. anquetilenechci polemizovat o tom, jestli to byla opravdu většina, ale proč si myslíš, že pokud byla většina PRO, je taky většina HRDÁ, že je v EU?
    Já jsem si třeba svobodně vybral mít účet u České spořitelny, protože to pro mě mělo určité výhody, ale to ještě neznamená, že jsem na spořitelnu hrdý. Dokonce ani nejsem hrdý na stranu, kterou jsem volil do parlamentu, ačkoliv ji nejspíš budu volit i příště.

    OdpovědětVymazat
  10. galahade,většina z oprávněných voličů, kteří se zúčastnili referenda o vstupu do EU, přece rozhodla o přijetí Smlouvy o přistoupení. Výsledky referenda jsou platné a ničím nezpochybnitelné. Na rozdíl od někdejších voleb, kdy lidé hlasovali ve strachu, přece každý bez jakékoliv obavy mohl hlasovat podle svého vnitřního přesvědčení.
    Hrdost nehrdost, ale jako stát jsme poměrně malý územní celek a je nám souzeno přimykat se k ekonomicky silnějším gigantům, ne však v nepřijatelně submisivní roli. Ale do dominance, jak jistě sám uznáš, máme ještě sakra daleko...

    OdpovědětVymazat
  11. To jistě,ale co s tím má společného ta fangle...? Nemám dojem, že teď, když na hradě vlají dvě naše státní vlajky, by byla naše submisivita v EU nepřijatelnější a stejně tak si nemyslím, že když bychom jednu z těch dvou našich nahradili tou evropskou, naše pozice by se nějak výrazně zlepšila...

    OdpovědětVymazat
  12. NEpoté, co by nad Hradem zavlála vlajka Unie, by Klaus a nejspíš i zbytek Hradu dostávali na cestě do práce kopřivku...

    a navíc, jsme přeci členy dalších asi 150 organizací podobnýho typu (NATO, UN, IMF, OECD, IAEA...), jejichž vlajku tam nikdo necpe...

    vlajka EU by měla smysl v případě federalistickýho uspořádání EU, což díkybohu ti rozumnější nechtěj'

    OdpovědětVymazat
  13. ad.GalahadNeposlouchám Kocába, neznám tvorbu Bořka Šípka, ale myslím, že zrovna oni dva nemají potřebu lézt instituci EU do řiti! To jsi krapet vedle. ;-)
    Čus

    OdpovědětVymazat
  14. Kyklope......asi máš pravdu. Ale na druhou stranu je taky asi úplně fuk, jaká potřeba je k týhle kravině žene...

    OdpovědětVymazat
  15. Musim......souhlasit s Kyklopem a v mnohém i s Anquetilem / a s Kozlem třeba zase v tom, že by byla ta kopřivka... Už jenom PROTO bych tam tu fangli viděl rád :O) Ještě něco: BEZ EU BYCHOM ZDE BYLI RYCHLE NE 100, ALE 200 LET ZA OPICEMA..... a to je fakt! Situace je prostě taková, že by nebylo rozumný - a tim pádem ani správný - zůstat čučet s nablble namyšlenym a tzv. vlasteneckym úsměvem MIMO EU. Muj názor.... A o EU jako takový si i tak můžu dál myslet co chci.....

    Ještě k tý vlajce / k umístění: PROČ NAD NAŠÍ?! KDYŽ, TAK VEDLE, NE?

    OdpovědětVymazat
  16. Proč ?Kocáb má politický absťák a Šípek se potřebuje zviditelnit. N své baráky ať si věšejí co se jim zlíbí. Nebo můžou kandidovat na presidenty a ve funkci se střídat. Nebo si postavit vlastní hrad nebo ještě lépe založit vlastní stát. Kdyby s tou fanglí přišli za mnou, přesvědčil bych je, že štětiny se solí jsou výrazně rychlejší než jejich nohy.

    OdpovědětVymazat
  17. HuMorousi - věšet na Pražském Hradě cokoliv jen natruc Klausovi mi nepřijde úplně dobrý.
    A nehledě na to - není tu řeč o tom, kde a kolik let za opicema bychom byli bez EU. Nerad se opakuji, ale mezi tím a tou fanglí nějaká věcná souvislost spíš není... Když se tedy ptám, proč by nad Hradem měla viset vlajka EU, tak věta: "Bez EU jsme 100 let za opicema." není odpověď na mou otázku...

    Schumachere - mám dojem, že tvá hypotéza má k pravdě velmi blízko. Touha být vidět je u komediantů všeho druhu zřejmě dost silná a někdy se může projevit i takhle...

    OdpovědětVymazat