neděle 30. října 2005

Měl jsem pravdu...

...to se mi stává čím dál častěji, takže mne to obvykle z míry nevyvede. Ale občas - tak v jednom případu za sta, možná z tisíce - mi to vadí!!!

Já to říkal. Já nerad říkám, že jsem to říkal. Nerad to říkám, protože ve své podstatě jsou podobné řeči pokusem o triumfální nástup v situaci, do které se něco takového hodí asi jako třešeň na kravinec. Takže ode mne to prosím neberte jako pokus vykompenzovat si prohranou sázku s Binárním, ale pouze jako prosté konstatování faktu. Tedy ještě jednou: JÁ TO ŘIKAL!


Sparta před nedávnem s velkou slávou přijala Grigu jako trenéra a s Hřebíkem se rozloučila. Vzhledem k poměrů v naší lize se asi není čemu divit - Železná Sparta jevila se býti slepena z materiálu o poznání měkčího a prohrávala co se dalo... V takových situacích se u nás trenéři obvykle vyhazují. Hřebík byl ale v trochu jiné pozici - do týmu se vrátil po čtyřech letech. Pod jeho vedením Sparta podávala výkony skutečně hodné mistra ligy. V pohárech porážela kluby jako FC Porto nebo Feyenoord Rotterdam a i takový Real Madrid na Letné chvílema nevěděl, kde mu hlava stojí.


Zdálo se tedy logické, že když s týmem měl dobré výsledky jednou, bude je mít i podruhé. Neměl. Jak už jsem napsal Sparta prohrála, co se dalo a občas zkusila prohrát i něco, co by snad normálně ani nešlo... Zkrátka - pokud někdo (podobně jako já) podezíral hráče z toho, že hrajou kulový jen proto, aby bůhvíproč vyštvali Hřebíka, asi moc daleko od pravdy nebyl. A za podobné jednání trenér prostě nemůže...


Ale i kdyby se Hřebíka nikdo vyštvat nesnažil - chyba nebyla v něm. Tuto domněnku podepřel bych výsledky Sparty po odchodu páně Hřebíka. Blšanům sice nasázeli pět kusů, ale nasázet pět kusů Blšanům by pro obhájce titulu mělo být takřka samozřejmé. Následovala prohra - a dost vysoká prohra se Slávií a včera doma(!) s Olomoucí... Skutečně výkony hodné Mistra... Zvláště bych chtěl ocenit výkony brankáře Blažka v posledních dvou ligových zápasech - co nemusel, to nechyt.


Závěrem jeden kamarádův komentář k derby: "Já myslim, že si reportéři po zápase vyhmátnou Blažka a budou ho zpovídat. On jim řekne, že se jim nedařilo, protože jim chybí Karel (Poborský) a Křetínský ho za to vyhodí..."


Takžeee...já to vážně řikám nerad a vážně vůbec z toho nemam radost, ale...JÁ TO ŘÍKAL - trenérem to nebylo...

10 komentářů:

  1. Jako Antispartanovimi tato situace plne vyhovuje :-)
    Jo, a BTW. JA TO TAKY RIKAL!! :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Hele jako...Nejsem si jistej, jestli tady jde o to, kdo komu fandí... Už jsem to někomu do komentářů napsal - jak ti ta situace může vyhovovat? Když nějakej tradičně silnej klub slábne, český lize to vyšší úroveň nepřinese...

    OdpovědětVymazat
  3. ceskou ligunazachrani ani svecena voda. Kupodivu to nastesti nema vliv na reskou representaci, a o tu mi jde hlavne.

    Ale proc si myslis, ze je dobre, aby jeden klub v soutezi byl strasne bohaty a ostatni byly strasne chude? Ja myslim, ze vyrovnanost je v zajmu vsech.

    OdpovědětVymazat
  4. Zřejmě tu došlo k nedorozumění......já nikdy netvrdil, že je v pořádku, aby byl jeden klub strašně bohatý a ostatní strašně chudé. Vyrovnanost by byla fajn. Ale jde o to jaká vyrovnanost. Pokud by ostatní týmy stoupaly na úroveň Sparty, bude to fajn. Jenže dneska naopak Sparta klesá na úroveň zbytku a to je na prd!

    OdpovědětVymazat
  5. No jo no, Hřebíkem to nebylo, ale vzhledem k okolnostem , to s Hřebíkem dál nešlo. Ale co, jak říká Roj, liga teď vážně stojí za houby a Sparta přežila Macha, přežije i Křetínskýho...

    OdpovědětVymazat
  6. Hmmm......asi přežije, ale jestli jí potká ještě jeden takovej inteligent, dopadne jako Bohemka...

    OdpovědětVymazat
  7. doufám, že takovou radost Slávistům jen tak někdo neudělá. A tedy, vím, že Sparta je na tom všelijak , ale kdykoliv mi táta Slávista pošle SMS o nejnovější Spartanské prohře, vzpomenu si pro útěchu na slávistický stadion E-nic :-) Porážky se mohou ve vítězství změnit doslova přec noc a nikdo nebude pořádně vědět proč. Ovšem stadion se sám nepostaví :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Binární......to je sice všechno pravda, ale stadion a jiné zákulisní tahanice jsou jen omáčka. Důležitý je, co tým předvádí na hřišti...

    OdpovědětVymazat
  9. njn, to je prostě tak, že jakmile se do týmu nějak hrubě zasáhne, trvá poměrně dlouho , než se rovnováha obnoví...

    OdpovědětVymazat
  10. Jo......asi proto je třeba Arsenal, vedenej 10 let jednim Wengerem, lepší než Sparta, která za stejnejch 10 let vystřídala 11 trenérů...

    OdpovědětVymazat