neděle 23. října 2005

Píšu dopis, nevim komu...

...už nějaký čas mě docela vyvádí z míry neschopnost českých úřadů dostat "podnikatele" Ráďu Krejčíře ze Seychelské dovolené do české ťurmy. Vyvádí mě to z míry vlastně od chvíle, kdy se krejčíř na Seychelských ostrovech "odtajnil". Zároveň mne při pohledu na zmíněného a vzhledem tuhnoucímu podzimnímu nečasu docela vrtá hlavou, jak se se svojí prázdnou kapsou dostanu do stejně luxusního prostředí, jako Krejčíř. Dostal jsem nápad. Mohl bych někomu nabídnout, že padoucha ze Seychel vystrnadím, během kteréžto operace bych se mohl dosytosti rekreovat... Zbývá vyřešit jednu otázku: komu mám poslat dopis, který si přečtete níže?

Vážený/á ****


Již nějakou dobu znechuceně sleduji neschopnost naší policie a jiných orgánů činných v testním řízení, přesvědčit pana Radovana K. aby se dostavil k soudnímu řízení. Toto faux pass začíná nabývat mezinárodních rozměrů a jako český patriot hrdý na svou zem v dobrém i zlém se na něco takového nemohu jen tak nečinně dívat. Rozhodl jsem se proto přiložit ruku k dílu a pokusit se napravit pověst české policie tím, že pana Krejčíře najdu, české justice tím, že pana Krejčíře odsoudím a na závěr i českého vězeňství tím, že pana Krejčíře popravím.


Celá akce proběhne následovně: Poté, co mne dopravíte na Seychelské ostrovy, infiltruji do Krejčířovy bezprostřední blízkosti. Očekávám otázku "Jak?" - přiznávám, že ještě přesně nevím, ale největší naděje vkládám do přestrojení za 17ti letou domorodou služebnou. Po úspěšné infiltraci bych dle vašich instrukcí mohl Radovanu K. dát poslední šanci stanout před českou justicí. K tomu bych nejspíše použil taktiku "nervy v kýblu", která spočívá v tom, že bych dotyčnému co možná nejvíce komplikoval život. Nabízí se například škrobení spodního prádla, podávání zkažených potravin nebo ohýbání golfových holí...


Pokud by se ukázalo, že Radovan K. má příliš hroší kůži, než aby na podobné komplikace reagoval urychleným návratem do Čech, přistoupil bych k rozhodné akci. Odzbrojil bych všudypřítomné osobní strážce (v zájmu funkčnosti plánu přesnou taktiku neprozradím. Mohu jen říci, že v mém plánu figuruje vlašský salát s prošlou trvanlivostí) a poté udeřím.


Toto je tedy stručný nástin plánu, jehož pomocí hodlám učinit spravedlnosti za dost. vypadá na první pohled jednoduchý, ale jak se říká - v jednoduchosti je genialita (někde). Zbývá dořešit už jen drobné detaily a jemné nuance plánu.


Nyní vás jistě bude zajímat, čeho si za tuto službu žádám. Budete překvapeni - nežádám ničehož více, než možnost dotáhnout případ do konce, ať to trvá jak dlouho chce. Jsem připraven mu věnovat maximální úsilí po neomezenou dobu... Jsem si jist, že se dohodneme. S úctou váš Galahad


 

7 komentářů:

  1. Každému podle zásluh!

    OdpovědětVymazat
  2. Nojono......KOženýho už honit nemůžu, toho už dohnali. Tak alespoň toho Krejčíře...

    OdpovědětVymazat
  3. Víš,kdyby v Tescu nehleděli na data spotřeby, klidně bych Ti ten vlašák prodala :-) Teď navíc stojí kilo jen 49,- Kč. :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobře......ale za koho se přestrojíš???

    OdpovědětVymazat
  5. jáse taky hlásím do týmu! třeba jako specialista na boj na pláži :o)

    OdpovědětVymazat