pondělí 1. května 2006

Kapitola dvacátá osmá

...devátý...
Po delší době jsem zasšel za Higgsem, jestli něco nevymyslel. Sice nevymyslel, ale přesto jsem se do Camdenu netáhl jen pro cestu tam a zpátky. Pořád u sebe nosím seznam těch výrostků, které hodlám vzít sebou, aby ilegálně reprezentovali schopnosti britských vojáků... Jak jsem tak s Higgsem diskutoval o životě a tak vůbec, občas (to když si Higgs šel pro další kafe nebo když vyřizoval nějaký urgentní hovor) jsem do seznamu nahlédl a popřemýšlel, kde ty zbylé dva sehnat. Už jsem také přemýšlel o tom, že bych se na to hledání vykašlal a vystačil si s těmi osmi, co už účast přislíbili...

"Co je to za papír, co do něj furt čumíš?"

"Takovej seznam... ty lidi hledám..."

"Ukaž to, třeba pomůžu..." řekl Higgs a natáhl se přes svůj psací stůl pro seznam. "Gough, Gibbons, Hemmings... to mi nic neřiká... jo počkej... nějakýho Stephense jsme tady onehdá měli. Řídil bez řidičáku, dostal pokutu, neměl se k zaplacení, tak sme ho sebrali... Někde tu mam adresu... Proč ty lidi sháníš?"

"Ale... bejvalí kolegové..."

"Ty bejku šišatej! Ty zas něco chystáš, co? Hele - Já bych toho kluka tý tvý ženský taky našel rád a tobě v tom rád pomůžu, ale jestli mi uděláš nějakej brajgl ve městě, tak si mě nepřej!"

"Neboj...tobě tu bordel dělat nebudem..."

"Tak se hlavně nenechte sebrat tam, kde ho dělat budete..." pravil ke mne hlasem takřka starostlivým a z registračky vytáhl nějakou složku. Tu přede mne hodil. Bylo na ní jméno Anthony Stephens, vevnitř jeho adresa, telefon a bůhvíco ještě... Jak telefon, tak adresu jsem si opsal a šel zkusit, jestli majitel je ten Anthony Stephens, kterého potřebuji. Na chodbě Camdenské policejní služebny jsem našel telefon a vytočil číslo.

"Stephens u telefonu..." Byl to on.

"Nazdar Tony... tady Crayfish, potřeboval bych s tebou mluvit...osobně. Udělal by sis na mě čas?"

"Jasně...kdy by se ti hodilo? Já mam čas kdykoliv..."

"Tak třeba dneska...(?)"

"Jo...proč ne... v šest u Wellingtona?"

"To mi vyhovuje. Přijdem s Chicem... Znáš ho vůbec?"

"Chica? To je ten velkej černoch?"

"Jo to je on."

"Tak toho zná asi každej, kdo kdy sloužil v armádě..."
S tím jsme se rozloučili. Zavěsil jsem a šel si po svých...

Žádné komentáře:

Okomentovat