sobota 2. dubna 2005

Politická masáž...

...Pánové - apríl je sice apríl, ale tohle vůbec nebylo vtipný!!!

Tak si to kluci a holky ve sněmovně včera všechno vyříkali, vysvětlili a teď asi čekají, že popojedou... Spousta lidí se včera koukala na jednání o důvěře vládě a většina z nich asi odcházela od televizí mírně rozladěna. Kalousek se při hanění vlády tak rozpálil, div neshořel sněmovní kecapult; Topolánek po vzoru našeho nynějšího prezidenta do světa vytrubuje poplašné zprávy; Komunisté uvidí... a Gross se drží svého koryta takřka nerušeně dál... Jinými slovy: Další den, během kterého naše peníze plynou do chřtánu něčeho, co se ani nesnaží předstírat, že pracuje pro nás, je úspěšně za námi.


To slovo "úspěšně" asi není tak docela přesné. Bůh mi odpusť, ale já považuji každý den, kdy platím něco, co mi škodí (resp. neprospívá), za krajně nepovedený.


Celé to jednání bylo tak nějak divné - spousta žáků prvního stupně základní školy má možná lepší vyjadřovací schopnosti než většina včerejších řečníků. Přidám-li k tomu fakt, že málokterý prvňáček má potřebu dostat do každé věty alespoň tři cizí slova, z nichž alespoň dvěma nerozumí, napadá mne na první pohled myšlenka lehce vonící duševní poruchou - Prvňáčci do vlády!!


Když už jsem jmenoval onu trojku Kalousek, Topolánek, Grebeníček... Kalousek mi nějak nestojí za rozčilování, tak svůj názor na jeho osobu (stranu jakbysmet) dám na jevo tak, že se na něj prostě vykašlu. Grebeníček a jeho KSČM - jejich nadhled jim závidím, jejich pozici také. Topolánek ale zazářil jako hvězda nejjasnější:"...Stanislav Gross vejde do dějin jako politik, který 15 let po pádu totalitního režimu opět přivedl k moci komunisty..." Takhle nám bil na poplach a jsem si jist, že to myslel upřímně.


Vážený pane Topolánku, pominu-li fakt, že projev ve stylu poplašné zprávy už vůbec není originální, ještě pořád zbývá dost věcí, které se Vašemu projevu dají vyčíst. Alibismus je na prvním místě:


Komunisty k moci nepřivedl Gross, ale svým dílem přispěla každá "demokratická" vláda, která místo zájmů občanů hleděla si vlastních kapes. Jsem si jist, že to nebude dlouho trvat a svým dílem k tomu přispěje i vláda ODS pod Vaším vedením!


Komunisty nepřivedl k moci Gross, protože to nebyl on, kdo svým rádobymoralistickým rýpáním rozpoutal to čemu teď říkáme vládní krize. Jistě - byl to on, kdo si nějak divně financoval bydlení a byl to on, kdo to odmítal a odmítá vysvětlit. Ale...tutlalo se a tutlá se dál - viz Tlustý Vlastimil, který je vlastně v nachlup stejné situaci jako Gross, ale je ticho po pěšině. A ten prostý fakt, že vzhledem k absenci nějakého zákona o majetkových přiznáních našich politiků nikomu ani nic vysvětlovat nemusel, vem čert. Onu krizi do současných rozměrů vyšroubovala ODS. Postup je opět notoricky známý - argumenty došly, vyhrabeme špínu. Oko padlo na drahý byt a krize byla na světě. Postup nejen krajně nevhodný a s morálkou slušně vychovaného člověka neslučitelný, ale hlavně dost nepraktický - Ta už tak dost chabá pozornost, kterou páni politikové ještě věnovali užitečné práci (nebo něčemu takovému) se najednou soustředila na bláto, jež ulpělo na jistě drahém obleku premiérově a národ musel počkat a musí čekat dál... Jdu si postavit betonovou čekárnu, protože tohle bude ještě nadlouho.


Takže pánové, jestli to, co jste včera předvedli, byl nějaký aprílový žertík, věřte, že dost nevkusný a asi bude lepší, když už raději vtipkovat nebudete. Jestli jste to ale mysleli vážně... tak do trojstupu a v doprovodu způsobilé osoby vyhledat nejbližžší psychiatrickou léčebnu... (Alézi, takovéhle pacienty ti vůbec nezávidím)


 

10 komentářů:

  1. Komunisty přivedl k moci Gross, za bílého dne a všem na očích Grebeníček vznesl své podmínky a Gross na ně přistoupil. Všechno ostatní je jen sofistika

    OdpovědětVymazat
  2. Myslel jsem to malinko jinak. Těžko hádat, jak bude ta nynější moc komunistů vypadat, ale jedno vím jistě - to co včera předvedl Gross je jen třešnička na dortu. A za tím si stojím. Nejde totiž jen o to, že je někdo požádal o podporu, ale také o to, že celých těch 15 let jejich volební preference stoupají aniž by proto museli hnout prstem a na tom má svůj podíl viny každý, kdo během té doby seděl v parlamentu, protože místo práce pro stát se hádali a hádají o křesla, případně výši odměn. Pana Topolánka se to samozřejmě týká rovněž, proto jeho včerejší projev považuji za vrchol pokrytectví a zajímalo by mne z jakého titulu se od toho tak urputně distancoval.

    OdpovědětVymazat
  3. Možná z toho titulu , že v době kdy ODS zakládala na některé současné průšvihy, tak Topolánek byl relativně úspěšným komunálním politikem (nejsem nějaký jeho fanoušek, jen to předkládám k úvaze)

    OdpovědětVymazat
  4. Relativně úspěšný komunální politik velmi rychle konvertoval na velmi průměrného člena parlamentu.
    Nemluvil jsem o vládě, ale o parlamentu celém a v tom už nějakou dobu sedí a na naprosto neefektivním handrkování o kdeco se podílí stejně jako třeba ostřílená harcovnice Buzková...

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím, že jako dlouholetý senátor a nikoliv poslanec stál Topolánek přecijen mimo ten nejhorší marast. Přecijen se mi zdá, že rozhodnutí senátu mají hlavu a patu více méně na zprávných místech (to, že je sněmovna zhusta přehlasuje, je vina podivného ústavního pořádku , který vznikl ještě dřív, než se senát ustavil)

    OdpovědětVymazat
  6. Náš ústavní pořádek je divný už proto, že ustavil instituci, jež je díky divnému ústavnímu pořádku vlastně zbytečný.
    Máte pravdu - ze senátu nepadají až takové paskvily jako z poslanecké sněmovny. Vlastně na to, že vznikl jako trafika, má velmi slušné výsledky

    OdpovědětVymazat
  7. Do kamene vytesat a pozlatit...Ptáte se, co vlastně? A vím já?! Tak třeba Napoleonův citát: "Lepší je malý čin, než velká slova." Galahade, myslím, že bys měl kandidovat v příštích volbách - třeba jako nezávislý. Se svými názory a postoji bys byl v Parlamentu celkem málo nápadný...

    OdpovědětVymazat
  8. aTeo,nevím, do jaké míry zklamu, ale nemíním kandidovat v příštích volbách a vlastně ani žádných jiných. Na politiku se cítím být příliš slušně vychován...

    OdpovědětVymazat
  9. *Pokud je v tvem pripade mysleno slusne vychovani neco jako vlastni blbost, pak se snad radeji zdrz i svych autorskych masazi...

    OdpovědětVymazat
  10. 2*Když říkám slušné vychování, zcela nealegoricky tím myslím jen a pouze slušné vychování. Kdybych myslel vlastní blbost, řekl bych vlastní blbost... Navíc nic takového nemám :o(

    OdpovědětVymazat