sobota 26. února 2005

Hořííí....

...aneb dřevěnice pana Stěpanova

Včera proběhla médii zpráva o tom, že panu Stěpanovovi lehla popelem jedna z jeho dřevěnic, které si postavil na Karlovarsku... Ihned se objevili výhružné dopisy a telefonáty, jež měl dotyčný podnikatel obdržet a všemožné spekulace o tom, jestli to náhodou...


Mohu-li, rád k tomu řeknu své. Pan Stěpanov na stavbu svých půvabných chaloupek neměl stavební povolení. To dostal se zpětnou platností... Jistě se shodneme na tom, že takto vystavené stavební povolení  postrádá hodně ze své přesvědčivosti. Panu Stěpanovovi bylo soudem uloženo některé dřevěnice zlikvidovat. Dotyčný na to nedbal (sice slušně, leč asi ne úplně přesně řečeno).


Dám-li si dvě a dvě dohromady, vychází mi zde jedna možná hypotéza. Původcem toho požáru mohl být klidně jeden z tisíců občanů Karlovarska, který se cítil dotčen jednáním ruských podnikatelů, kteří zaplavili tento kraj. Možná se někdo bude divit, ale Karlovy Vary přetékající ruštinou nejdou moc pod fousy ani mne. A možná, že ten člověk měl dost toho, že se ve svém městě téměř nedomluví česky, že se musí naučit rusky v zájmu alespoň základní orientace ve městě... A možná, že mu ruply nervy a já se tomu nedivím... Pan Stěpanov byl na ráně, a tak tu ránu dostal. Jeho arogantní přístup k našim zákonům a soudům je natolik pobuřující, že si tu ránu možná i zasloužil.


Závěrem vzkaz pro pana Kocába. V roce 1989 jste se bušil do prsou, jak jste je odsud vymetl... Jsou zpátky. Tak nástup ... a tentokrát pořádně!!! 

2 komentáře:

  1. No... zdá se mi, vynucovat si dodržování zákona zapalováním domů , je spíše krok až pět zpátky, než něco co by se mělo hodnotit jako záslužné... a doprovázet tento morálně poněkud diskutabilní postoj, variantou pokřiku "cizáci ven! a tentokrát pořádně" ..to se mi zdá skoro až nepatřičné. Nebo je tohle první kapitola uvažovaného knižního projektu?..:o))

    OdpovědětVymazat
  2. Neospravedlňuji - vysvětluji. Máte pravdu, že zapalovat domy je poněkud silé kafe, ale... události následující po onom soudním řízení s panem Stěpanovem nedávají mnoho důvodů si myslet, že dotyčný se rozhodnutím soudu cítí nějak vázán... Navíc - ruku na srdce - ani jeden z nás ve Varech nežije, a tak se skutečně jedná o pouhou hypotézu. Dle mého názoru však velmi pravděpodobnou...

    OdpovědětVymazat