středa 14. prosince 2005

Už to přehnali

...to jim nedaruju...
Po celém světě se prodávají mlýnky na maso firmy Porkert. Už jsem o té firmě zmínil. Tehdy jsem trochu přehnal vážnost situace a napsal, že firma stojí před krachem. zas tak moc to nehoří. Ale...

"Ale" je mrcha. "Ale" znamená háček, problém, se ktreým jsme nepočítali. "Ale" znamená, že situace není až tak dobrá, jak by se zdálo... Nejeden chlap si asi pamatuje, jak mu dívka, o níž předlouho usiloval řekla, že ho má ráda, ale...

Nejinak je tomu i v tomto případě. Porkert sice před krachem nestojí, ale potýká se s velkými ztrátami. Tyto jsou způsobeny čínskými kopiemi Porkertových mlýnků. Kvalita nesrovnatelná, cena jakbysmet... Čínské mlýnky se prodávají takřka po celém světě za cenu zhruba třetinovou oproti mlýnkům originálním. Vem čert, že ta krásná blyštivá povrchová úprava je v případě kopií provedena třeba šestimocným chromem...(Hlavně nebuďte moc otrávení, když na takový mlýnek narazíte...).

Ve světle těchto skutečností jsem se rozhodl vyhlásit Číně válku. Provedu jediný drtivý úder - zkoupím všechny mlýnky, které si Číňané dovolili vyvézt do světa v rozporu se všemi zákony o duševním vlastnictví(nepochybujte o tom, že na to mám) a zasypu jimi Peking...a nejspíš ještě pár dalších měst... Jdete do toho se mnou...?

15 komentářů:

  1. Chci do války!Hlasovadlo je zatracený pacifista a nehlasuje.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak jako nehlasuje?!?To se poví Dentovi...

    OdpovědětVymazat
  3. Hlasuje......tak jsem s tvým dovolením, Medvěde, odhlasoval za tebe...;o)

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyby jen ty mlejnkyPřed necelým rokem krachly vánočky, kde pracovaly moje ségry, protože Američani si radši koupili levnější ozdoby z Číny. Kámoš, kterej vyrábí piána, dostane taky výpověď, protože se kvalita už necení a všichni jdou po nejnižší ceně. Holt žlutá kůže vede :-(

    OdpovědětVymazat
  5. jedna naše vzdálenější příbuzná se kdysi zatoulala do Disneylandu a přivezla tam odtud našim dětem echt-originál pravý Mickeymause , koupený přímo tam , v originál Disney-shopech s originál Disneyland logama. Všechni byli Made-in-China. Válka s Čínou už byla. Prohráli jsme , jen to ještě pořádně neuvědomujem..

    OdpovědětVymazat
  6. Právě proto......Američani sou jelita. Letos oslavili 230 let nezávislosti. Ale vůbec jim nepřijde blbý, že ve chvíli, kdy vyhnali Angličany, ztratili poslední kontakt s civilizací... Do dneška je to na nich vidět. A bohužel i na každym, kdo s nima přijde do styku (viď Pointe)

    OdpovědětVymazat
  7. Válka s Čínou už byla?Prohráli jsme? To se nepočitá, já u toho nebyl!!! Možná proto jsme prohráli...

    OdpovědětVymazat
  8. Žlutej morKdyž sem za komančů přijížděli za prací Vietnamci, jako fór tu kolovala otázka, kdy sem přestanou přijíždět. Prý až tu budou všichni... :) Ale ty doby už dávno minuly.

    Vidíme jen jejich žlutou pleť a šikmé oči. Připadají nám všichni stejní. Říkáme jim Ťamani, ale jen málokdo si uvědomuje, že drtivá většina z nich jsou ve skutečnosti Číňané. Kam oko dohlédne, všude je žluto. Válka s Čínanem se nedá vyhrát, je předem prohraná. Svět vedl války ve jménu více či méně ušlechtilých idejí, ale čínský problém je docela odlišný. Jde jim o přežití národa a rasy, protože přelidněné území Číny není schopné je všechny uživit. Jejich gigantická expanze po celém světě je nezastavitelná. Doma jsou nejlevnější pracovní silou a láce čínského zboží při přijatelné kvalitě právem dobývá svět. Venku dokáží být nesmírně skromní, pracovití i ambiciózní. Postupně zaplavují celou zeměkouli. Nikdo a nic nemá šanci je zastavit, není ani žádný důvod. Co je na tom špatnýho? :)

    OdpovědětVymazat
  9. Anquetile,problém bych viděl ve větě: "...a láce zboží při přijatelné kvalitě práve mdobývá svět..."
    Právem? Jakým právem? Kdo jim dal právo nerespektovat autorská práva a obchodní značky?

    OdpovědětVymazat
  10. Mno, hodně štěstí - já do toho asi nepůjdu... FAKT JE JICH MOC!

    OdpovědětVymazat
  11. To je......ale fa Blata zjistila, že se to zvládnout dá a dokonce dosáhla jistých úspěchů...;o)

    OdpovědětVymazat
  12. Shodou náhod jsem v Číně nedávno byla a můžu s poklidem říct, je jich víc než hodně ;-) Je jich úplně háfec nejvíc

    OdpovědětVymazat
  13. To nevadí......my máme originály...;o)

    OdpovědětVymazat
  14. hrrrrrrr!ale posečkejme rok-dva, třeba je tam h5n1 nebo něco podobnýho vykosí a my pak budem mít větší šanci :o)

    OdpovědětVymazat
  15. Jo......a pak z nich za pomoci jejich vastních mlejnků naděláme fašírku. A klidně i bez kopřiv, páč to beztak nikdo nebude žrát...

    OdpovědětVymazat