pondělí 22. června 2009

Den uprostřed zeleně

Bahna 2009

Den AČR, neboli Bahna je ten druh akce, které se chci zúčastnit, ale obvykle se o ní dozvím až ze zpráv. Přecijen nenosím v hlavě všechno. Vlastně tam velice často nenajdu ani to, co by tam být mělo. Nicméně letos to klaplo. V sobotu po sedmé hodině ráno sešli jsme se čtyři se společným cílem, práskli do všech koní, které jsme pod kapotou mojí Fabinky našli a vydali se po plzeňské k Rokycanům, kde se mezi obcemi Strašice a Dobřív Bahna každoročně konají. Velký dík za toto "nezapomenutí" patří mé nastávající, z níž se už před časem vyklubal téměř štamgast.

Cesta proběhla poměrně klidně a my se dlouho před desátou hodinou dopolední tlačili v koloně směřující k jednomu z improvizovaných parkovišť. Po opuštění pohodlných sedadel automobilu následovalo škrábání do odporného kopce. Program akce byl zahájen salvou ze čtyř polních děl, ježto byla efektnější než všechny předchozí proslovy dohromady. Během dynamických ukázek vojáčci předvedli své zaujetí ve výrobě většího než malého množství hluku. Kombinovaná ukázka sil AČR, v níž se předvedlo všechno od pěchoty po taktické letectvo, byla v tomto směru třešínkou na dortu. Zklamala velice slabá zahraniční účast. Pravidelné návštěvy sousedů se nekonaly, a tak čest hostí zachraňovala skupina amerických vojáků se dvěma obrněnými transportéry Stryker.

Po ukázce k amíkům vypůjčit si karabinu M4, sednout si do Dinga, zbaštit dobře naloženej syreček a hurá domů.

Nějaká fotodokumentace zde...

...a zde...

6 komentářů:

  1. Jéé, to by si Destruktor užil!
    Ten BAGR!!!
    My měli také bahna 2009, ale s malým \"b\". Snad se mi o té bahenní akci podaří napsat a pak ti pošlu odkaz.
    A ostříhej se ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pardón!Koukala jsem na další fotky a to s tím ostříháním beru zpátky :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Se skoro vsadim,že vím, které obrázky Tě přiměly k přehodnocení toho doporučení:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Báro,nevím nevím, kdo tu má materiál ke stříhání, i když já myslím, že oba dobrý (stříhat se dá vždy...). Btw místo vlasů, neřešil se nějaký destilát pro stabilizaci budoucnosti ;-)?

    OdpovědětVymazat
  5. Haribo,destilát je nachystán, teď jen jak to vyvést s transportem! Vždyť vy máte tu svatbu v ten samý den, jako my máme nástup na dovolenou. Už jsem dokonce uvažovala,že to na tu Šumavu budeme muset vzít přes Prahu...ale nevím, nevím, co na to můj milý, ještě to netuší :-)))

    OdpovědětVymazat