úterý 28. května 2024

Slabší chvilka

 

 aneb Za kreténa

Ty. A ty. A ty tam vzadu. I ty. A ty taky. Vy všichni jste kreténi. Naprosto zbytečný jelita, který měli skončit utřený do záclony, nebo vyškráblý ramínkem v kýblu na ilegální potratový klinice někde v Chomutově.
Totiž nejste. Jsme. Každý jeden z nás má někde blízko člověky, který o něm takhle vlídně smýšlí. Jediný, čím se od sebe můžeme lišit, je množství těch lidí, kteří na nás takto pohlíží. No a já si několik takových pořídil v sobotu v Újezdě u Průhonic.

V sobotu jsem jel vyvětrat svůj nový řidičák. Pokud hádáte, že se mnou zacloumala krize středního věku spolu s druhou mízou a já si na starý kolena pořídil řidičák na motorku a k němu custom choppera s nemravně velkym motorem, kterej odporně hlučnym vejfukem vypouští do ovzduší tuny nezdravých oxidů, tak vás zklamu. Jen jsem začátkem května zjistil, že mi propadl řidičák, tak jsem nechal dělat novej, což zodpovědnému úřadu trvalo lehce přes dva týdny. V sobotu jsem tedy naložil děti a odjel s nima pro babičku a s touhle posádkou odjel do Strančic na hřbitov, kde jsme společnými silami dali rodinný hrob před létem trochu do vůně.

Babičce se posléze zachtělo dát si oběd někde venku, tedy jsme se na zpáteční cestě intenzivně věnovali hledání vhodný hospůdky. Nakonec jsme zakotvili v Újezdě na návsi. Oběd byl výbornej, skupinka ne tak úplně rudných lidí postávající okolo našeho auta už méně. Oujezdský měli na návsi postavenou májku, v sobotu jí chtěli kácet a já jim zaparkoval přímo pod ní, takže nemohli.
...co myslíte - uklidnil jsem je, když jsem jim vysvětloval, že jsem si ze svého místa májky nevšiml, protože přeci ta příslovečná tma pod svícnem...?




8 komentářů:

  1. Za mě teda byli rudní, když ti tu májku neskáceli přímo na auto! Stane se, horší by bylo, kdyby se ten oběd protáhl i na večeři a parkování na takový další 2, 3 dny (nebo víkendy). Ale s tím svícnem chápu. My jsme jednou s Emem zaparkovali v Plzni na zákazu a navíc přímo před místní policejní stanicí. Botička tam přistála ještě dřív, než jsme se vrátili ze svižnýho oběda o dvě ulice dál:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš asi pravdu, že mohli být mnohem nerudnější. Ale stejně!
      Tohle byla jedna z takových těch situací, kdy dojedeš někam, kde to "tak trochu znáš" a podběhne ti kus dopravního značení. Já přes Újezd kdysi jezdil denně do práce, tak se tam docela orientuju. Ale při odbočení z hlavní jsem si nevšiml přenosnýho zákazu stání. On byl o kus dál ještě jeden, ale já zaparkoval před nim, tak jsem myslel, že dobrý. A májka se vedle tyčila do závratné výše a mě nenapadlo hlavu zvednout, tak jsem její kmen měl za telegrafní sloup... :-D

      Vymazat
  2. U tvyho blogu zjistuju jak jsem lidumilna. Ty hned raminko vs.zaclona. A ja jen rikam kolegyni, ktera i v padesati zkousi pohled nevinneho telatka, ze uz to nefunguje a ze z maleho telete nam dorostla poradna (krava). No nema me rada. A to jsem ji jeste nenabidla tvuj skvostny vyber. Pritvrdim!

    Ik: pod svicnem nejvetsi tma? Dvakrat se omlouvam detem, ktere hledaji me klice, kdyz ja je drzim v ruce! Sorry mile deti. Matka uz je taky krava!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevinný telátko neumim. Ale žena říká, že mi docela jde nakopnutý štěňátko. Naprosto netušim, jestli se to od sebe navzájem nějak zvlášť odlišuje.

      Lidumilná buď, to je v pořádku :-)

      Vymazat
    2. Dodej fotku stenatka, ja vyfotim telatko. Pak ustanovime komisi (Psice, AP + ?), nastavime kriteria, pozadame o grant…

      Nebo s vlastnimi granty vyhodnotite u Vavru!
      Ik

      Vymazat
  3. Velice sugestivní začátek článku! :-) Každopádně komu se něco podobnýho nikdy nestalo, ať první hodí kamenem. Myslím, že čistý konto nebude mít nikdo.

    OdpovědětVymazat